MA-VR VOOR 16:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS šŸšš
TIJDELIJK GEEN VERZENDKOSTEN šŸ˜€
Kopersbescherming door Trusted Shops ā­

Het meest zuivere kraanwater in Nederland, klopt dat wel?

Kraanwater in de keuken
Een blog van Karin, een trouwe gebruiker van de Elixer water Deluxe

In Nederland horen we vaak dat we goed kraanwater hebben. Echter nu blijkt dat verantwoordelijke instanties het niet meer lukt om binnen de normen te blijven. Het artikel dat 4 juni in het Parool stond met als kop: “RIVM: te veel schadelijke stoffen (Pfas) in voedsel en drinkwater” laat dit ik weer blijken. Kunnen we hier zelf wat aan doen?

Gezuiverd kraanwater gaf voorheen prima drinkwater

Jaren terug gaf water dat gezuiverd werd door de duinen prima kraanwater. Steeds vaker worden er bestrijdingsmiddelen gebruikt die terugkomen in het kraanwater. Ook worden er meer en meer medicijnresten teruggevonden in het drinkwater. De autoriteiten in Nederland melden dat het gaat om kleine hoeveelheden, maar kleine hoeveelheden van 50 medicijnen zijn toch grote hoeveelheden? Wat doen deze resten met jouw lichaam of van jouw ongeboren kind?

Zuiver kraanwater in Nederland

Medicijnresten in kraanwater

De meest giftige stoffen in de farmaceutische industrie zijn chemo’s. Het gebruik van chemo’s neemt toe, wan er zijn meer kankerpatiĆ«nten en deze chemische stoffen worden ook voor andere patiĆ«nten gebruikt. Bij deze andere groep worden chemo’s ‘onderdrukkers van het immuunsysteem’ genoemd. Bij psoriasis of MS worden deze medicijnen tegenwoordig ook gebruikt. Al deze mensen stoten deze stoffen op den duur uit en dit komt weer terug in het grondwater. En vandaar, heel waarschijnlijk in ons drinkwater..

Kraanwater zuiveren met een waterdestilleerder

De meest grondige methode op kraanwater te zuiveren in door te destilleren met een waterdestilleerder. Dit is ook de manier waarop de natuur regenwater maakt. Lijkt mij dan toch de manier op zuiver drinkwater binnen te krijgen. De natuur zal zichzelf namelijk niet gaan vergiftigen..

Uit verschillende bronnen hoor je dat water destilleren slecht is. Deze waarschuwing wordt gegeven, omdat je minder mineralen binnenkrijgt. De afwezigheid van mineralen is geen bezwaar, je kan deze namelijk weer toevoegen. Bijvoorbeeld door een waterstofgenerator. Wil je meer weten of water destilleren wel gezond is? Lees dat in deze blog.

Wil je helemaal geen chemicaliƫn meer binnenkrijgen? Dan zul je de inname vanuit de huid ook moeten beperken. Als je geen chemicaliƫn wil drinken, dan wil je toch ook geen chemicaliƫn via de huid opnemen? Lees hier meer over in deze blog.

Huid reiningen met kraanwater

Zelf alle voordelen van schoon drinkwater ervaren?

Kookadvies voor inwoners Dinxperlo, Ulft, Terborg, Aalten, Varsseveld en omgeving

Op dit moment geldt er een kookadvies voor de inwoners van Dinxperlo, Ulft, Terborg, Aalten, Varsseveld en omgeving. Woont u in dit gebied kook dan uw water 3 minuten voor consumptie. Voor meer informatieĀ klik hier.