Is water zuiveren gezond?

gezonde vrouw die zuiver water drinkt

Weet je hoeveel voordelen water zuiveren heeft? Met de Elixer Water destilleerder is dat eigenlijk een fluitje van een cent vergelijken met flessenwater en kun je thuis profiteren van die voordelen van zuiver water.

Water drinken is gezond wordt vaak gezegd. Op zich is dat helemaal niet zo vreemd want ons lichaam bestaat voor 60% uit water. Zodra dit percentage al twee procent daalt, begint eigenlijk al het uitdrogingsproces. Zodra dit uitdrogingsproces zich in werking zet, nemen de lichaamsfuncties af en kun je ook minder goed functioneren. Daarom is het zo belangrijk dat je de vochtbalans van je lichaam op peil houdt, zodat je lichaam altijd goed functioneert.

Waterzuivering voor thuis

Dat klinkt eenvoudig en eigenlijk is dat het ook. Toch zijn er nog wel een aantal factoren waar men rekening mee dient te houden. Niet al het water is even gezond. Zelfs het water uit de kraan kan soms minder gezond zijn om daar veel van te drinken. In leidingwater zitten veel onzichtbare verontreinigingen zoals zware metalen, chemisch afval, bacteriën en virussen en andere onzuiverheden. 

In veel woningen gebouwd voor 1960 zitten loden leidingen. Deze leidingen laten kleine looddeeltjes los die in het drinkwater terechtkomen. Iets wat je vaak ook tegenkomt bij de eerste drie maanden dat je een woning met nieuwe leidingen of kranen hebt. Als je het water niet vertrouwt, kun je het beste het water zuiveren en eigenlijk is dat heel makkelijk, zeker met een destilleerapparaat. Hiermee kun je het water zuiveren op natuurlijke manier, ook thuis.

Hoe werkt een destilleerapparaat?

Een destilleerapparaat van Elixer Water destilleert het water volgens de natuurlijke cyclus van verdamping en condensatie. Dit zijn twee processen die in het destilleerapparaat plaatsvinden. Het gedestilleerde water gaat daarna door een actieve koolstoffilter waardoor alle onzuiverheden die in het water zitten worden verwijderd. Het eindresultaat is 100% zuiver drinkwater.

De stappen van het destilleren

Een Elixer Water zuivering apparaat werkt volgens de natuurlijke principes van verdamping, condensatie en neerslag. Eerst wordt het water verwarmd door een speciaal verwarmingselement. De temperatuur van het water gaat naar 100 graden Celsius waardoor al gelijk alle virussen en bacteriën worden gedood. 

Door het verwarmen ontstaat er stoom en deze stoom komt bovenin het apparaat terecht, gescheiden van de vervuilde deeltjes die onderin zitten. De stoom wordt vervolgens afgekoeld door een koelsysteem en een ventilator die in het apparaat aanwezig zijn. De stoom verandert hierdoor weer in water en dit water wordt via een actief koolstoffilter geleid om de laatste onzuiverheden te verwijderen. 

Na deze laatste fase in het waterzuiveringssysteem druppelt het water in een opvangkan. Elixer Water is de beste waterzuivering apparaat voor thuis. Hiermee verwijder je 100% alle onzuiverheden uit het water. 

Lood in het water

Zeker als er veel lood in het kraanwater zit, is waterzuivering enorm belangrijk. Vroeger kwam het veel vaker voor dat er lood in het water zat omdat lood destijds voor allerlei doeleinden werd gebruikt. Sinds 1960 mogen er geen loden waterleidingen meer worden aangelegd, maar veel oudere huizen hebben nog steeds loden waterleidingen. Ook de nieuwe materialen geven in het begin ook nog weleens wat lood af. 

Met alleen het water koken, krijg je het lood er niet uit. Blootstelling aan een hoog loodgehalte heeft enorme schadelijke effecten op de gezondheid. Daarom moet de inname van lood zo laag mogelijk zijn. Ook al zit er weinig lood in het Nederlandse kraanwater, zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen kunnen beter geen kraanwater drinken. 

Er zijn verschillende ‘zware metalen urinetesten’ online te koop waarmee je direct kunt bepalen of je regelmatig blootgesteld bent aan toxische zware metalen. Met Elixer Waterzuiveringssystemen verwijder je alle zware metalen uit het water, waaronder lood. 

Water zuiveren thuis

Om van leidingwater drinkwater te maken, wordt het water uit rivieren, meren en grondwater gefilterd. Door industrialisering en intensieve landbouw is dit water verre van schoon. Om dit water drinkbaar te krijgen worden er bepaalde stoffen aan toegevoegd, zoals chloor, kalk en aluminiumsulfaat. 

Ons lichaam moet deze stoffen weer filteren en afscheiden en met een waterzuiveringssysteem help je het lichaam eigenlijk een handje mee. Hoe meer stoffen er al voorafgaand aan de inname van het water gefilterd zijn, hoe minder van dit soort stoffen in je lichaam terecht komen. 

In je lichaam wordt het water zuiveren op natuurlijke manier door je nieren gedaan. Het is nu eenmaal een feit dat hoe schoner de vloeistof is, hoe langer de filters (in dit geval je nieren) meegaan. Dus ook al is het water uit de kraan drinkbaar, waterzuivering voor het drinken levert dus altijd een voordeel op.

Waar kun je Elixer Water Destilleerder Deluxe voor gebruiken?

Elixer Water Deluxe is zowel een waterdestilleerder als een alcohol distilleerder. Met deze destilleerder kan je water zuiveren, alcohol maken en essentiële oliën maken. 

Het water die door een water destilleerder wordt gezuiverd, heeft meerdere voordelen:

  • Het is gezond om met dit water te koken of te weken.
  • Voorkom kalkaanslag in het strijkijzer met dit water.
  • Zet heerlijke koffie of thee met dit water en voorkom kalkaanslag in het koffiezetapparaat en theekoker.
  • Minder tandsteen door je tanden met dit water te poesten en de tanden blijven witter.

Doordat dit zuivere water veel gezonder is, worden deze Elixer Water apparaten ook vaak gebruikt in tandheelkundige klinieken, laboratoria, in ziekenhuizen of in de beauty industrie. Iedereen die eenmaal van de voordelen van dit gezuiverde water heeft geprofiteerd of geproefd, wil nooit meer anders.

Gezond water voor kinderen en volwassenen

Water drinken is gezond voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Juist bij deze groep is gezond water erg belangrijk. Het zuiveren van het water voor het drinken, zorgt ook dat het water anders smaakt. Leer een kind van jongs af aan om zoveel mogelijk water te drinken in plaats van zoete frisdranken. Gebruik ook voor de babyvoeding gezond water uit deze waterzuivering voor thuis. Juist voor die kwetsbare organen van de baby is het belangrijk om zo weinig mogelijk schadelijke stoffen binnen te krijgen.

Wat zuivert de Elixer Water Destilleerder allemaal?

Tijdens het verdampen zorgt de Elixer Water Destilleerder dat de dode microben, de opgeloste vaste stoffen, de zware metalen en ook andere substanties achter blijven. Ook de gassen met een laag kookpunt verlaten de destilleerder. Door de actieve koolstoffilter blijven de laatste onzuiverheden achter en wat overblijft is het zuiverste water wat je kunt drinken. Alle denkbare onzuiverheden worden uit het water verwijderd. Met ElixerWater krijg je 100% zuiver water.

Hoe gebruiksvriendelijk is de Elixer Water Destilleerder?

Door wat de destilleerder allemaal kan en doet, lijkt het alsof het hier om een enorme zuiveringsinstallatie gaat. Niets is minder waar. De Elixer Water Destilleerder is bijzonder gebruiksvriendelijk en handzaam genoeg om overal mee naartoe te nemen. Eigenlijk kun je hem overal gebruiken waar je een waterbron en elektriciteit hebt. 

Er is een witte (Elixer Water Perfect) en een zwarte destilleerder (Elixer water Deluxe). Met de zwarte Elixer Water destilleerder kan ook alcohol gedestilleerd worden. De meeste destilleer apparaten doen er 5,5 uur over om het water de destilleren, Elixer Water Perfect doet er 4 uur over en Elixer Water Deluxe doet er maar 3,5 uur over. 

De Elixer Water destilleerder is geschikt voor water zuiveren thuis of ergens anders. Met deze destilleerders heb je dus niet alleen overal schoon water, maar het draagbare apparaat is ook veilig en duurzaam en zeer eenvoudig schoon te maken. Door de duurzame materialen die bij de productie van de destilleerder wordt gebruikt, zoals het RVS 316 wat aan de binnenkant zit, roest het apparaat niet en is het beschermd tegen corrosie door bijvoorbeeld chloriden en zuren. 

Per keer kan maar liefst 4 liter water gezuiverd worden. De temperatuur van Elixer Water Deluxe is instelbaar tussen de 58℃-108℃. Beide destilleerders, Elixer Water Perfect en Elixer Water Deluxe, stoppen automatisch als de ketel leeg is, dus dat is veilig. De apparaten zijn CE gecertificeerd en hebben een vermogen van 750 Watt.

Het reinigen van de Elixer Water Destilleerder

De koolstoffilter moet wel om de 2 maanden vervangen worden voor een optimaal resultaat. Het apparaat zelf moet ergens tussen de 7 en 14 destilleer beurten even goed schoongemaakt worden. De waterdestilleerders worden geleverd met een natuurlijk schoonmaakmiddel (citroenzuur) om de ketel makkelijk schoon te krijgen. Door de eenvoudige instructies, is dit zo gebeurd. 

De waterfiltratie verwijdert minimaal 99,8 procent van alle onzuiverheden die in het water aanwezig zijn. Er is geen andere water destilleerder die zo effectief is als Elixer Water. Dus het is de moeite waard om er een aan te schaffen en het apparaat goed te onderhouden. Dit zorgt dat je jarenlang van zuiver water kunt genieten.

Zelf alle voordelen van schoon drinkwater ervaren?