MA-VR VOOR 16:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS 🚚
TIJDELIJK GEEN VERZENDKOSTEN 😀
Kopersbescherming door Trusted Shops ⭐

Gedestilleerd water voor je huid

Zou jij voordat je gaat eten je handen wassen met slootwater? Natuurlijk niet, daar worden je handen niet schoner van. Om iets te reinigen, heb je iets schoons nodig.

Kraanwater voldoet helaas niet altijd. Vooral in het westen van ons land bevat het kraanwater veel kalk (“hard water”). Dit heeft effect op het reinigend vermogen van zeep en beïnvloedt de werking van lotions. Staat er op het label van je verzorgingsproduct dat je het moet product moet mengen met water, of met water moet aanbrengen? Kies dan voor het allerpuurste water dat er bestaat: gedestilleerd water uit een waterdestilleerder.

Gedestilleerd water en make-up

Een van de meest gebruikte ingrediënten in make-up is gedestilleerd water. Het dient als basis, of als oplosmiddel voor de overige ingrediënten.

Gedestilleerd water voor de verzorging van jouw huid

Het zou een beetje raar zijn om wel te kiezen voor zuiver gedestilleerd water, en vervolgens huidverzorgingsproducten te gebruiken die allerlei chemicaliën bevatten. Maar met gedestilleerd water kun je de verzorging van jouw huid helemaal in eigen hand nemen.

Lichaamshuid

Reinig bijvoorbeeld elke avond je huid met wat aleppo-zeep en gedestilleerd water. De zeep, op basis van olijfolie en laurierolie, verwijdert vuil, zweet en overtollig talg. De echte meerwaarde van aleppozeep met gedestilleerd water is echter dat het, in tegenstelling tot veel commerciële producten, de huid activeert. De combinatie van aleppo-zeep en gedestilleerd water is geschikt voor alle huidtypes. Het helpt zelfs bij klachten als netelroos en acné.

Huid rondom de ogen

Omdat de huid rondom de ogen wat kwetsbaarder is, reinig je de ogen met een zelfgemaakte lotion. Neem 100 gram lavendelbloemen of rozenblaadjes en stop deze in een pannetje met 150 ml gedestilleerd water. Knijp goed in de bloemetjes, zodat ze een beetje gekneusd raken. De essentiële oliën kunnen er dan makkelijker uit. Kook dit mengsel ongeveer 30 minuten. Laat het afkoelen en voeg een theelepel honing en een theelepel hennepzaadolie toe. Je hebt nu een perfectie lotion om je gezicht mee te reinigen. Bewaar de lotion op een koele plek.

Je ziet, ook voor de verzorging van je huid is gedestilleerd water een onmisbare grondstof. Gelukkig kun je gedestilleerd water gewoon thuis maken. Je hebt dus nooit te weinig.

Zelf alle voordelen van schoon drinkwater ervaren?