MA-VR VOOR 16:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS 🚚
TIJDELIJK GEEN VERZENDKOSTEN 😀
Kopersbescherming door Trusted Shops ⭐

Alles wat u moet weten over gedestilleerd water – De zuivere keuze voor koken en drinken binnenshuis

Gedestilleerd water is water in de zuiverste vorm, omdat het vrij is van virussen, ziektekiemen en bacteriën. Het bevat ook bijna geen anorganische mineralen en zware metalen.

Het proces om gedestilleerd water te maken

Het proces van destillatie houdt in dat leidingwater wordt verhit, waarbij verontreinigingen achterblijven en de waterdamp wordt opgevangen. Het opgevangen water wordt vervolgens gefilterd, waardoor het zuiver wordt. Lees in deze blog hoe het proces tot in detail wordt uitgelegd.

Koken en bakken met gedestilleerd water

Gedestilleerd water kan gebruikt worden bij het koken en bakken om een betere smaak en voedzaamheid van voedsel te krijgen, en om verkleuring van groenten tijdens het koken te voorkomen. Bij het bakken kan het ook zorgen voor een mooiere en gladdere structuur van baksel. Lees meer informatie in deze blog.

Is gedestilleerd water veilig om te drinken?

Er is vaak discussie over of gedestilleerd water veilig is om te drinken, omdat het soms wordt gezegd dat het processen in ons lichaam kan verstoren. In grote lijnen is dit echter niet waar. Je kunt in deze blog lezen waarom dit gedestilleerd water drinken wel veilig is.

Leidingwater kan vervuild zijn met verschillende ongewenste stoffen, zoals kalk, wat verstoppingen kan veroorzaken in bloedvaten en nieren. Het drinken van gedestilleerd water kan daarom heilzaam zijn.

Zelf alle voordelen van schoon drinkwater ervaren?

Kookadvies voor inwoners Dinxperlo, Ulft, Terborg, Aalten, Varsseveld en omgeving

Op dit moment geldt er een kookadvies voor de inwoners van Dinxperlo, Ulft, Terborg, Aalten, Varsseveld en omgeving. Woont u in dit gebied kook dan uw water 3 minuten voor consumptie. Voor meer informatie klik hier.