• MA-VR VOOR 16:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS 🚚
  • GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN DE €50,- 😀
  • WIJ SCOREN EEN 4.4/5.0 BIJ TRUSTED SHOPS ⭐

Bewust leven met een drinkfles op zak! 

drinkfles

Het verbod op wegwerp plastic is vanaf juni 2021 een feit in Europa en daarom maken plastic wegwerp bekers in rap tempo ruimte voor duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. Één van de snelste manieren om mee te helpen aan het verminderen van plasticvervuiling, is door je eigen drinkfles mee te dragen. Zo heb je altijd een hygiënische en duurzame vervanger bij de hand!

drinkfles

Drinkfles BPA vrij van Elixer Water

Jaarlijks belandt er wereldwijd ruim 8 miljoen ton plastic in de oceaan. Door plastic flessen volledig te schrappen uit je dagelijkse routine en over de stappen op een BPA vrije drinkfles, verklein je je ecologische voetafdruk zonder veel moeite te doen. Het meedragen van een eigen drinkfles heeft meerdere voordelen.

De eerste is hygiëne. Als je je eigen drinkfles meedraagt, dan weet je 100% zeker dat jij de enige bent die de fles aanraakt. Het meenemen van je eigen drinkfles werkt ook motiverend om te blijven hydrateren.

Je weet vast hoe belangrijk het is om je lichaam regelmatig te voorzien van water. Als je je eigen fles meedraagt wordt je er constant aan herinnerd om water te drinken! Zet de fles bijvoorbeeld op je bureau tijdens het werken als herinnering. Hoeveel flessen je per dag moet drinken om voldoende water binnen te krijgen ontdek je hieronder.

bpa vrij

Wat is BPA en waarom is het zo gevaarlijk?

BPA staat voor Bisphenol A. Een synthetisch organische verbinding die wordt gebruikt bij de productie van kunststoffen. BPA is officieel geclassificeerd als stof die tot huidirritatie en geïrriteerde ogen kan leiden. Als je teveel BPA binnenkrijgt dan kan dit ook gevaarlijk zijn voor de vruchtbaarheid en lever. Onderzoeken laten zien dat BPA de effecten van oestrogeen imiteert, maar of dit ook gezondheidsnadelen heeft is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat je producten met BPA beter kunt vermijden.   

Wanneer warme drank in een beker wordt gegoten die BPA bevat, dan kan deze stof in het drinken lekken. Op die manier krijg je de gevaarlijke stof binnen. Kies voor een drinkfles die BPA vrij is om gezondheidsrisico’s te vermijden. Geen zorgen! Onze drinkflessen zijn vrij van schadelijke stoffen en BPA en zijn makkelijk schoon te maken. Ze zijn gemaakt van aluminium en kunnen daardoor ook gerust mee in de afwasmachine.

Hoeveel flessen moet ik per dag drinken om voldoende water binnen te krijgen? 

Allereerst is het belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert. Als je behoefte hebt aan een glas water, geef dan ook toe aan die behoefte. Onze bekers hebben een inhoud van 400 ml. Als volwassene is het advies om gemiddeld 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Dat betekend dus dat je de fles minimaal 4 keer moet vullen en leegdrinken om voldoende water binnen te krijgen. Voor kinderen onder de 14 jaar is het advies om 1 tot 1,5 liter water per dag te drinken. Kinderen moeten de fles minimaal 2,5 keer per dag vullen om voldoende water binnen te krijgen. Als je behoefte hebt aan meer water dan kun je de drinkfles gerust vaker vullen. 

Als je eenmaal begint met het regelmatig drinken van water, dan zul je merken dat je al snel meer behoefte hebt om water te drinken. Op een gegeven moment raakt je lichaam gewend aan het aantal liters dat je gemiddeld drinkt en zul je minder last hebben van vaak plassen of een dorstig gevoel. Gewoon doorzetten! Uiteindelijk loont het drinken van water. Je zult je energieker voelen én er beter uitzien.

Elixer water in combinatie met je nieuwe drinkfles

Zuiver drinkwater is goed voor je. Het maakt je huid gezonder, je organen zijn er blij mee en het stilt de dorst. Door je nieuwe drinkfles te vullen met gedestilleerd water ben je super gezond bezig. Maak het zuiverste drinkwater vanuit huis met onze Elixer water distilleerder. Of je nu kiest voor de Elixer Water Deluxe of onze Elixer Water Perfect. Beide apparaten geven jou de mogelijkheid om kraanwater om te zetten in gezond gedestilleerd water. Pluspuntje: de Elixer Water Deluxe kun je ook gebruiken om alcohol te destilleren en beide apparaten zijn ongevaarlijk voor zwangere vrouwen.

Om de Elixer Water apparaten te gebruiken heb je enkel een waterbron en elektriciteit nodig. Je stopt de stekker in het stopcontact, vult het apparaat met water en je hebt binnen enkele momenten het zuiverste drinkwater in de pot. Je kunt 4 liter water per keer destilleren en de Elixer Water Perfect stopt automatisch met werken als er geen water meer in de ketel zit. Je kunt de Elixer apparaten door hun compacte formaat ook neerzetten op kantoor. Zo heb je de hele dag zuiver en lekker drinkwater bij de hand! 


Onze BPA vrije drinkfles en Elixer Water apparaten zijn verkrijgbaar in onze webshop. Bezoek onze website nu en start vandaag met