MA-VR VOOR 16:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS šŸšš
TIJDELIJK GEEN VERZENDKOSTEN šŸ˜€
Kopersbescherming door Trusted Shops ā­

Wat is gedestilleerd water?

Jonge vrouw drinkt gedestilleerd water

Gedestilleerd water is een type gezuiverd water dat een uniek destillatieproces ondergaat. Dit proces houdt in dat water wordt verwarmd tot het kookpunt, de resulterende stoom wordt opgevangen en vervolgens weer gecondenseerd tot vloeistof. Het doel van dit zorgvuldige proces is om onzuiverheden, zoals mineralen, chemicaliƫn en verontreinigingen, uit het water te verwijderen, met als resultaat zeer gezuiverd en schoon water(tot wel 99,8%).

Zelf gedestilleerd water maken

Het destilleerproces gaat als volgt: water wordt verhit waarbij de verontreinigingen achterblijven op de bodem van het apparaat en de zuivere waterdamp opstijgt. Hierna wordt het verdampte water opgevangen en nogmaals gereinigd door een koolstoffilter. Wat overblijft is gedestilleerd water dat 100% vrij is van bacteriĆ«n, parasieten, virussen en ziektekiemen en voor 99,8% van andere vervuilende stoffen zoals zware metalen, gifstoffen en anorganische mineralen. Met onze Elixer water destilleerder kun je gemakkelijk je eigen gedestilleerde water maken. Lees hier hoe de Elixer Waterdestilleerder werkt.

De Toepassingen van gedestilleerd Water

Gedestilleerd water vindt een breed scala aan toepassingen in verschillende sectoren en dagelijkse situaties. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen

1. Dagelijkse hydratatie

Gedestilleerd water wordt door veel mensen dagelijks gedronken. Het is immers 99,8% schoner dan gewoon kraanwater. Het bevat geen microplastics en andere resten van o.a. medicijnen en drugs. Veel mensen beweren dat kraanwater in Nederland goed is, dat is tot zekere hoogte ook zo, maar op de lange termijn zijn de resultaten niet onderzocht. Elke dag een kleine dosis vervuiling kan zorgen tot opstapeling en uiteindelijk ernstige gevolgen hebben. Al 1000+ mensen hebben gekozen voor een Elixer Water Destilleerapparaat, die al deze troep uit je dagelijkse drinkwater filtert.

Iemand die een kan met gestilleerd water bijvult in een glas

Het klopt dat de destilleerder mineralen filtert uit je water, echter is dit zo minimaal dat je dit kunt ondervangen met een supplement Ć³f af en toe keltisch zeezout kunt toevoegen aan je drinkwater, zodat het niet de vervuiling bevat, maar wel de mineralen.

2. Medische en Laboratoriumomgevingen

In medische en laboratoriumomgevingen speelt gedestilleerd water een cruciale rol vanwege de hoge zuiverheid van gedestilleerd water. Het wordt gebruikt voor sterilisatie, verdunning van medicijnen, laboratoriumexperimenten en het reinigen van medische apparatuur. Het ontbreken van onzuiverheden zorgt voor nauwkeurige en betrouwbare resultaten in wetenschappelijk onderzoek en gezondheidszorgpraktijken. Er mogen immers geen andere stoffen dan water in contact komen met medische doeleinden. Je wilt dit zo zuiver mogelijk houden.

Gedestilleerd water dat wordt gebruikt in een laboratorium

3. Automobielindustrie

Gedestilleerd water wordt ook gebruikt in de automobielindustrie. Het wordt vaak gebruikt in autoaccu’s, waar de zuiverheid ervan helpt bij het behoud van de optimale werking van de accucellen. Daarnaast wordt het gebruikt voor koelsystemen in motoren, om ophoping van mineralen en vervuiling te voorkomen en een efficiĆ«nte warmteoverdracht te garanderen.

4. Cosmetica- en persoonlijke verzorgingsproducten

Veel cosmetica- en persoonlijke verzorgingsproducten vertrouwen op de zuiverheid van gedestilleerd water. Het dient als een belangrijk ingrediƫnt in verschillende huidverzorging formuleringen, shampoos, conditioners en mondverzorging producten. Het ontbreken van onzuiverheden maakt het ideaal voor deze toepassingen, waardoor consumenten een veilige en schone ervaring krijgen. Ook helpt het drinken van gedestilleerd water voor een betere huid.

5. Huishoudelijke Apparaten

Bij huishoudelijke apparaten wordt gedestilleerd water vaak gebruikt in stoomstrijkijzers, luchtbevochtigers en airconditioningunits. Door gedestilleerd water te gebruiken, kunt u kalkaanslag en ophoping van mineralen voorkomen, waardoor de levensduur en efficiƫntie van deze apparaten worden verlengd. Koffiezetapparaten en waterkokers zijn ook erg blij met gedestilleerd water, het zorgt namelijk dat er weinig tot geen kalk meer aanwezig is in het water, iets wat je vaak terugziet aan de binnenkant van je waterkoker.

De Voordelen van Gedestilleerd Water

Nu we de verschillende toepassingen van gedestilleerd water begrijpen, laten we de voordelen ervan verkennen:

 1. Zuiverheid: Gedestilleerd water is een van de zuiverste vormen van water die verkrijgbaar is. Het destillatieproces verwijdert effectief onzuiverheden, waardoor het geschikt is voor talrijke sectoren en toepassingen.
 2. Verbeterde Smaak: Het ontbreken van mineralen en chemicaliƫn geeft gedestilleerd water een neutrale smaak, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die een schone en verfrissende drinkervaring verkiezen.
 3. Verminderde Verontreinigingen: Destillatie verwijdert schadelijke verontreinigingen, zoals bacteriĆ«n, virussen, pesticiden en zware metalen, waardoor het water vrij is van potentiĆ«le gezondheidsrisico’s.
 4. Veelzijdigheid: De brede toepasbaarheid van gedestilleerd water toont zijn veelzijdigheid aan. Of het nu wordt gebruikt in medische omgevingen, automobielonderhoud of huishoudelijke reiniging, dit gezuiverde water voldoet aan diverse behoeften.
 5. Levensduur van Apparaten: Door gedestilleerd water te gebruiken in apparaten die in contact komen met water, kunt u de levensduur ervan verlengen en de efficiƫntie verbeteren door kalkaanslag en corrosie te voorkomen.
 6. Milieuvriendelijk: Gedestilleerd water vereist geen extra chemicaliƫn voor zuivering, waardoor de milieueffecten die gepaard gaan met andere waterzuiveringsmethoden worden verminderd.

Veelgestelde Vragen (FAQ’s)

 1. Is gedestilleerd water veilig om te drinken? Ja, gedestilleerd water is veilig om te drinken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het langdurig consumeren van gedestilleerd water zonder mineralen mogelijk kan leiden tot een verstoorde mineraalbalans in het lichaam. Het wordt altijd aanbevolen om een uitgebalanceerd dieet te volgen om voldoende mineralen binnen te krijgen.
 2. Kan gedestilleerd water worden gebruikt in aquaria? Hoewel gedestilleerd water zeer gezuiverd is, ontbreken de mineralen die nodig zijn voor het leven in een aquarium. Het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken in aquaria, tenzij het op de juiste manier wordt gerevitaliseerd met essentiƫle mineralen.
 3. Is het nodig om gedestilleerd water in specifieke containers te bewaren? Het is raadzaam om gedestilleerd water in schone, luchtdichte containers te bewaren om de zuiverheid te behouden en besmetting te voorkomen.
 4. Kan gedestilleerd water worden gebruikt in stoomstrijkijzers en luchtbevochtigers? Ja, gedestilleerd water is ideaal voor stoomstrijkijzers en luchtbevochtigers, omdat het kalkaanslag en ophoping van mineralen voorkomt, wat zorgt voor optimale prestaties en een langere levensduur.
 5. Is gedestilleerd water duurder dan gewoon kraanwater? Het productieproces van gedestilleerd water vereist extra stappen, waardoor het duurder is dan gewoon kraanwater. De voordelen en toepassingen rechtvaardigen echter de prijs voor specifieke gebruiken.
 6. Kan gedestilleerd water worden gebruikt als vervanging voor gewoon drinkwater? Hoewel gedestilleerd water veilig is om te drinken, is het niet nodig voor dagelijkse consumptie, tenzij dit wordt geadviseerd door een medisch professional. Gewoon kraanwater of gefilterd water kan zorgen voor voldoende mineralen voor dagelijkse hydratatie.

Gedestilleerd water biedt een gezuiverde en veelzijdige oplossing voor diverse sectoren en dagelijkse toepassingen. Het destillatieproces verwijdert onzuiverheden, waardoor een hoog niveau van zuiverheid en veiligheid wordt gewaarborgd. Of het nu wordt gebruikt in medische omgevingen, automobielonderhoud of persoonlijke verzorgingsproducten, gedestilleerd water bewijst zijn waarde door de vele voordelen en brede toepassingen. Dus, de volgende keer dat u op zoek bent naar een schone en betrouwbare waterbron, overweeg dan gedestilleerd water en ervaar de wonderen ervan.

Zelf alle voordelen van schoon drinkwater ervaren?

Kookadvies voor inwoners Dinxperlo, Ulft, Terborg, Aalten, Varsseveld en omgeving

Op dit moment geldt er een kookadvies voor de inwoners van Dinxperlo, Ulft, Terborg, Aalten, Varsseveld en omgeving. Woont u in dit gebied kook dan uw water 3 minuten voor consumptie. Voor meer informatieĀ klik hier.