Welke accessoires heb ik nodig bij een waterdestilleerder om gedestilleerd water te maken?

Welke accessoires heb ik nodig bij een waterdestilleerder om gedestilleerd water te maken?

Het maken van gedestilleerd water met een waterdestilleerder is volgens de klanten, die Elixer Water met een 4/5 beoordelen, erg eenvoudig. Het apparaat sluit je aan op de stroom en binnen de kortste keren drink je gedestilleerd water. Om gedestilleerd water te maken heb je niet alleen een destilleerder nodig, ook heb je hiervoor enkele accessoires nodig, zoals koolstoffilters, schoonmaakpoeder en een tds meter. Mocht je het gedestilleerde water meer kracht willen geven, dan kan dit met een waterstofgenerator.

Waarom heeft de waterdestilleerder koolstoffilters nodig?

In de waterdestilleerder zit in de uitlaatmond een koolstoffilter. Dit filter verwijdert geur- en smaakstoffen die in het water zitten. Het filter is de laatste stop die zorgt dat jij het meest zuivere drinkwater binnenkrijgt. Door middel van het destilleren worden alle vaste stoffen verwijdert en het koolstoffilter zorgt ervoor dat de laatste kleine deeltjes worden verwijdert.

Waarom reinig je de waterdestilleerder met schoonmaakpoeder?

Na de eerste keer destilleren is het voor veel mensen schrikken. Ze zien namelijk veel residu dat achtergebleven is in de kan. Al deze residu wil je natuurlijk niet in de kan laten zitten. Dit gaat namelijk stinken en op den duur past er ook minder water in de destilleerder. Deze aangekoekte resten verwijder het makkelijkst met schoonmaakpoeder van Elixer Water.

Waarom het gedestilleerde water testen met een TDS meter?

Je wilt natuurlijk graag weten wat de waterdestilleerder doet. Hoeveel vervuilde deeltjes de destilleerder uit het water haalt is natuurlijk belangrijk, zo kun je het resultaat meten. Om dit te kunnen doen heb je een TDS meter nodig. Meet voor het destilleren hoeveel vaste deeltjes er zijn en meet dit na het destilleren weer. Een TDS-meter van Elixer Water zorgt voor het meest optimale meetresultaat.

Heb ik een waterstofgenerator nodig om het gedestilleerde water te verrijken?

Tijdens het destilleren haal je ook voedingstoffen uit het drinkwater. Dit zijn minimale hoeveelheden. De meeste voedingstoffen haal je namelijk uit voedsel. Mocht je toch geïnteresseerd zijn in het aanvullen van deze voedingstoffen dan kun je dit doen met een waterstofgenerator van Elixer Water, lees op de productpagina meer informatie over dit onderwerp.

Zelf alle voordelen van schoon drinkwater ervaren?