Destilleren of demineraliseren

Het verschil tussen water destilleren of demineraliseren

Om meteen maar te beginnen met het grootste verschil; gedemineraliseerd water is water dat ontdaan is van mineralen, zoals calcium, chloride en natrium. Met een destilleerapparaat filter je alle onzuiverheden uit het water. Beide soorten water worden dan ook voor verschillende doeleinde gebruikt.

Waarom water destilleren in plaats van demineraliseren?

In het drinkwater zitten onzuiverheden die binnen de richtlijnen vallen van de WHO en de EU. Echter toch drinken wij deze onzuiverheden, zoals medicijnresten of drugsafval op. Deze onzuiverheden kun je alleen met een destilleerapparaat uit water verwijderen. Met demineraliseren verwijder je alleen de mineralen uit water en bijvoorbeeld niet de medicijnresten die op lange termijn gevaarlijk voor je kunnen zijn.

Is water zonder mineralen ongezond?

Indien er geen mineralen in water zitten en drink je dit op dan ontrekt dit water mineralen van je lichaam om op deze manier weer te remineraliseren. In ‘normaal’ water zitten zo weinig mineralen dat dit verwaarloosbaar is blijkt uit diverse onderzoeken. De inname van mineralen is wel belangrijk en kan dan ook worden behaald door voedsel te eten dat rijk is aan mineralen.

Is water demineraliseren voldoende voor jou of kan je beter destilleren?

Het demineraliseren van water is niet voldoende om onzuiverheden uit het water te filteren, maar wel voldoende om te zorgen voor kalkvrije keukenapparatuur bijvoorbeeld. Het hangt dus af van wat jij van plan bent. Wil je een gezonder leven, dan raden we je aan om water te gaan destilleren.

Vergelijkbare berichten